Begin je eigen Mierenboerderij

Termieten kolonie
34.99

Termieten kolonie

€ 34,99

Begin een wel heel bizarre hobby, het kweken van een termieten kolonie in een termietarium. Deze aanbieding betreft een kolonie termieten: Reticulitermes grassei. Let op: de kolonie heeft geen koninginnen of koningen, zie de toelichting hieronder!

Termieten kolonie (Reticulitermes grassei)


Soort

Deze kolonie heeft geen koninginnen of koningen. Er zijn wel 'koninklijke' termieten, deze noemen we neotenen; ze zijn doorgaans te herkennen aan een net iets ander pigment, ze zijn vaak wat groter en hebben soms vleugels. Ze zorgen voor de secundaire voortplanting. Termieten uit een secundaire voortplanting ontstaan uit nimfen en worden neotenen genoemd. Ze zijn meestal niet aanwezig zolang er nog koninklijke termieten aanwezig zijn. Een neoteen wordt geslachtsrijpheid zonder een volwassen staat te bereiken met vleugels of het nest te verlaten.

Er kunnen zowel werksters als soldaten in deze koloniën zijn. Het aantal werksters varieert van 30 tot 150. Er kunnen dus zelfs gevleugelde exemplaren in de kolonie zijn, die de rol van koningin of koning kunnen overnemen indien nodig (en anders vanzelf overlijden).


Geschikt voor

Termieten worden gevoed met cellulose. Een van de basisingrediënten van hout. Het nest waar je termieten in houdt, noemen we een termietarium. Je kunt een termietarium maken van verschillende materialen, zoals acryl. Op onze site vind je een geschikt model. Termietenkolonies groeien in het begin heel langzaam, dus bij deze hobby heb je wel een flinke portie geduld nodig!

Termieten kunnen het acryl niet beklimmen en deze soorten (grassei) worden niet beïnvloed door zicht, ze zijn vrijwel geheel blind. Daarom zijn ze goed te houden en gemakkelijk te observeren!


Verpakking en verzending

Op de foto zie je een voorbeeld van een verpakking met termietenkolonie. Wij verzenden deze alleen met pakketverzending.

Product vragen
Nog geen vragen
Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: Voor 16.30 besteld, elke maandag tot donderdag verzonden!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
HOGE KWALITEIT PRODUCTEN

Onze producten zijn getest en van de hoogste kwaliteit

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding