Menu
EUR

Contact opnemen & Klantenservice

Vind snel het antwoord op jouw vraag...
085 888 9797
Werkdagen van 09:00 - 17:00 op afspraak
Whatsapp Live chat
Werkdagen 09:00 - 17:00

Ant's Kingdom | Mierenboerderij.nl

We vragen contact met ons op te nemen via de whatsapp chat rechtsonder op onze website, per email via [email protected] of met onderstaand formulier of per email. We proberen op werkdagen binnen een paar uur te reageren! 

NB: Gebruik je het formulier, geef dan een juist (gespeld) e-mailadres op, anders kunnen we je niet bereiken!

Neem contact op

Contactgegevens

085 888 9797
+31 85 888 9797
KVK nummer: 82353050
btw-nummer: NL862430744B01
Mierenboerderij.nl Laan van de ram 64B
7324BV Apeldoorn
Nederland

Veelgestelde vragen

Mierenboerderij vragen
Wat zijn jullie openingstijden?

We zijn geopend op afspraak op werkdagen voor het afhalen van bestellingen en een advies & aankoop moment. Je kunt via de pagina afspraak maken gelijk een afspraak boeken in onze agenda.

Wat is jullie telefonische bereikbaarheid?
We proberen tijdens kantoortijden (ma-vr 9.00-17.00) zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn. Door de productie van Mierenboerderijen in onze showroom, afspraken die we hebben en workshops en onderzoek op locatie lukt dat helaas niet altijd. Snel contact? Stuur ons een email [email protected].
Als er een vraag is

Stel bij voorkeur je vraag per email. Op vragen per email reageren wij doorgaans dezelfde dag (binnen een paar uur). We proberen telefonisch bereikbaar te zijn (tijdens kantooruren) maar dat lukt niet altijd.

Ik kan het product wel bekijken maar niet bestellen, hoe kan dit?

Dit kan inderdaad voorkomen. In de meeste gevallen is het product niet meer voorradig en in bestelling. Mocht je het product willen bestellen, neem dan met ons contact op voor de levertijd of een reservering.

Wat wordt er bedoeld met de laagste prijs garantie?

Mierenboerderij garandeert de laagste prijs op mierenboerderijen inclusief mieren. Vind je het elders goedkoper, dan betalen wij het verschil terug.

Ik heb een track & trace code ontvangen, werkt de link direct?

Nee, de pakketten zijn op dat moment ingepakt en worden 's avonds door de transporteur (DHL) ingescand. Dit betekent dat het pakket pas te volgen is wanneer deze is ingescand in het depot, doorgaans is dat in het begin van de avond.

Wat is jullie levertijd?

We proberen zoveel mogelijk bestellingen voor 16.30 dezelfde werkdag te verzenden. Door enorme drukte is dit momenteel helaas niet (altijd) haalbaar. Houd dus rekening met eventueel 1 a 2 werkdagen extra verzendtijd. Daarnaast maken we een aantal producten met de hand. Er is veel vraag naar deze producten. De levertijd voor deze producten staat vermeld in de titel en omschrijving van het product.

Zodra je de bevestiging van DHL ontvangt, kun je de bezorgmethode vaak nog aanpassen. Tevens kun je hier zien in welk tijdvak jouw bestelling naar verwachting wordt geleverd. Bij het aanpassen van de bezorgmethode kun je kiezen voor een andere locatie, DHL pakketpunt of een andere datum.

Let op: we kunnen nooit met 100% zekerheid een leverdag garanderen. DHL is in 98% van de gevallen op tijd (de volgende dag), maar er kan altijd onvoorzien een vertraging in de verzending ontstaan.

Hoe zit het met garantie?

Je hebt garantie op de levering van Mierenboerderij.nl. Zodra de koninginnemier niet levend aankomt, of als er mieren zijn overleden waardoor het minimum aantal levende mieren niet wordt gehaald, dan krijg je gratis een aanvulling of vervanging toegestuurd.
Natuurlijk gelden ook alle andere rechten op het gebied van garantie en retour. Op het zelf in gebruik nemen van voedings- en verzorgingsproducten en het aanmaken van gel kunnen wij uiteraard geen garantie bieden. Houd onze adviezen en instructies daarbij goed in de gaten. Ze staan allemaal uitgewerkt op Instructies & Media

Is de temperatuur een probleem voor de verzending van mieren?
Een lage of hoge temperatuur is geen probleem voor de mieren, mocht het weer echter extreem worden, dan zorgen wij bij te lage temperaturen voor een warmtebron tijdens de verzending en bij te warm weer stellen we de verzending uit. Natuurlijk ontvang je daar dan direct bericht over.
Wat is er nodig aan onderhoud en voeding

Bij je bestelling van een Mierenboerderij zorgen wij voor een uitgebreide duidelijke Nederlandstalige handleiding. Daarin staat alle informatie die nodig is! Deze handleiding heet 'Mieren zijn helden' en staat boordevol informatie. Daarnaast hebben we een downloadpagina (www.mierenboerderij.nl/help) met alle informatie over de producten. Van verzorging tot het aanmaken van gel bij een Antquarium product.

Hoe lang leven de mieren?

Een mierenkolonie kan het jaren volhouden (tot wel 20 jaar). De levensduur van mierenfamilies varieert, er zijn inmiddels klanten die al meer dan een half jaar de mieren in de gelomgeving hebben.

Hoe kom ik van de mieren af als ik ze niet meer wil?
Je kunt de mieren beter niet in de natuur vrijlaten. Voor de Lasius niger mier geldt dat hij moeilijk een nieuw nest kan maken en het waarschijnlijk niet zal overleven. Voor de mieren uit het buitenland geldt dat de temperatuur in Nederland doorgaans te laag is, waardoor deze het ook niet overleven. Mierenboerderij.nl is bereid om mieren terug te nemen (bij grotere kolonies ook tegen betaling), neem dus altijd contact met ons op als je van de mieren af wilt.
Is het houden van mieren niet zielig voor de beestjes?
Nee, de omgevingen van zowel gel- gips- als zandboerderijen zijn afgestemd op de behoeften van de mieren, ze zijn dus ideaal te noemen. Mieren hebben ook niet veel nodig, bedenk maar eens waar je ze overal in de natuur (of bij huis) tegenkomt! De mierenkoninginnen die een kolonie beginnen worden in de zomermaanden tijdens bruidsvluchten gevangen, er vliegen dan miljoenen mieren uit. In de natuur zouden deze het voor het grootste deel niet hebben gered. Het houden van vissen in een vissenkom, of knaagdieren en vogels in een klein kooitje, is ons inziens minder diervriendelijk...

 

Meerdere producten bestellen of producten van Mierenboerderij.nl verkopen?

Dat kan, neem hiervoor contact met ons op, we maken graag een voorstel.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!