Begin je eigen Mierenboerderij

Phyllium philippinicus Wandelend Blad, psg 278
5.99

Phyllium philippinicus Wandelend Blad, psg 278

€ 5,99

Wandelende blaadjes van nog maar een paar cm groot. Bijna niet van een blad te onderscheiden zo goed kunnen deze bijzondere dieren zich beschut houden! Nimfjes L2-L5 beschikbaar.

Phyllium philippinicus

Jonge nimfjes van een paar cm groot beschikbaar. Het geslacht is nog onbekend.

Deze soort wordt ook wel wandelend blad genoemd. Vroeger stond deze soort bekend als Phyllium sp. Wandelende bladeren vallen onder de groep Phasmida, waar ook de wandelende takken onder vallen. Phyllium philippinicus heeft ook een psg nummer gekregen, namelijk psg 278. Phyllium sp. komt van nature voor in de Filipijnen.

Dit is het meest gehouden soort wandelend blad, omdat het van alle wandelende bladeren het makkelijkste te houden is. Wandelende bladeren zijn alleen wel lastiger om gezond te houden dan de meeste wandelende takken. Lees verder in deze caresheet om meer te weten te komen over de verzorging.


Uiterlijk

Dit soort lijkt dus erg op een blaadje, vandaar de naam wandelende bladeren. Ze zijn afgeplat van boven en onder en hebben lobjes aan de poten. Ze zijn vaak felgroen gekleurd zoals een jong blaadje, maar heel soms zijn er ook bruine, gele of roze-achtige varianten van dit soort te vinden.

Wat opvalt is het grote verschil tussen mannetjes en vrouwtjes. De vrouwtjes zijn groter, dikker en breder dan de mannetjes. Als ze volwassen zijn hebben ze brede dekvleugels, maar geen ondervleugels. De volwassen mannetjes zijn juist smal met lange ondervleugels en kleine dekvleugels. Als nimf is het breedteverschil tussen de geslachten al te zien.

Het vrouwtje wordt ongeveer 6 en de man 7 cm lang.


Gedrag

Dit soort wandelende blad is heel rustig. Ze beweegt overdag niet zoveel. Bij het hanteren kan ze wel gaan trillen alsof het waait. Ze loopt ook vaak schokkerig om de wind na te bootsen. De mannetjes kunnen vliegen als ze eenmaal volwassen zijn, de vrouwtjes kunnen dat niet.

’s Avonds kan je ze echter wel zien bewegen en eten, want het zijn nachtdieren.


Voedsel

Dit soort eet braam- en eikenblad. Je kan de takken en bladeren langer vers houden door ze in een bekertje water te zetten. Dek de bovenkant van het bekertje af, zodat de nimfen niet in het water kunnen vallen en zo verdrinken.

De jonge nimfen kunnen het beste eik én braam gevoerd worden. Soms zijn de kleintjes te klein om de rand van een blad aan te knagen, je kan bij jonge nimfjes daarom het beste de randjes van bladeren afscheuren op knippen.


Omgevingseisen

De temperatuur mag variëren tussen de 25 °C en 30 °C.

Dit soort heeft de lucht graag vochtig. Een 4x per week sproeien naar gelang de ventilatie van het hok is goed. Ventilatie is erg belangrijk, zorg dat de lucht genoeg ververst zodat schimmel geen kans heeft. Als je veel ventilatie in het verblijf hebt moet je iedere dag met water sproeien.

Jonge wandelende blaadjes moeten erg vochtig gehouden worden, het is aan te raden het verblijf vaak te sproeien en ook vaak even schoon te maken.

Zoals bij alle soorten wandelende takken, heeft dit soort een verblijf nodig die minstens 3x de lengte van het dier hoog is, en minstens 2x de lengte van het dier breed. Voor een volwassen vrouwtje betekent dit dus minstens 18 cm hoog en 12 cm breed. Groter is altijd beter. Als er meer dan een koppeltje gehouden wordt wordt 30 x 30 x 30 cm aangeraden.

Andere wandelende takken kunnen niet samen met Phyllium philippinicus in een hok gehouden worden, omdat de wandelende takken makkelijk kunnen eten van de platte randjes van het wandelend blad.


Voortplanting

De mannetjes en vrouwtjes zijn makkelijk van elkaar te onderscheiden. Vrouwtjes zijn breder en forser, terwijl mannetjes veel smaller zijn. Als ze volwassen zijn zijn de mannetjes heel anders dan de vrouwtjes, ze hebben dan namelijk lange vleugels. De vrouwtjes hebben juist brede dekvleugels. De mannen hebben ook erg lange voelsprieten, wel 3,5 cm lang, terwijl vrouwen hoogstens 1 cm voelsprieten hebben.

Je kan de mannetjes en vrouwtjes gewoon samen in een hok houden.


Hulp nodig? Download deze pdf met instructies:

Product vragen
Kunnen wandelende bladeren Vrouwtjes zich net zoals wandelende takken voortplanten zonder man nodig?

Bedankt voor je vraag. Bij deze soort in principe niet. Bij het reuzen wandelend blad is het wel mogelijk zonder man. Als er nog vragen zijn, stuur ons gerust een email!

hoi heb een vraagje ik ben op zoek na wandelend blad hoe zit het met bestelen rond om het corona virus en wat zijn de lever tijden

Bedankt voor je vraag. We kunnen nog steeds verzenden. Binnen Nederland levert DHL meestal nog gewoon de volgende dag. We kunnen helaas geen enkele garantie geven op de levertijd momenteel (door de drukte), maar we geven wel garantie op het levend overkomen. Elke werkdag verzenden wij bestellingenot 16.30. Als er nog vragen zijn, mail ons dan gerust!

Beste Ik heb enkele vragen in verband met de wandelende bladeren die u aanbiedt. - Allereerst levert momenteel nog of ligt uw bedrijf tijdelijk stil? - Wat kan je de wandelende bladeren voeren in de winter wanneer er geen braam- en eiken bladeren zijn om ze te geven? Alvast bedankt voor de informatie. Vriendelijke groet

Bedankt voor je vraag. We kunnen gewoon verzenden in deze tijd. De overkomstduur is soms wat langer door drukte bij DHL. Verder kun je braam ook in de winter tegenwoordig gewoon in de natuur vinden, dat is geen probleem. Als er nog vragen zijn, mail ons gerust.

waar kan ik aan de voedsel komen en is een Medium Insecten verblijf, 10x10x15 goed

Het wandelend blad leeft van bijvoorbeeld braam, je kunt dit in de natuur op heel veel plekken vinden. De insectenverblijf is aan de kleine kant, voor wandelend blad raden we het insecten terrarium aan (20x20x35). Als er nog vragen zijn, mail ons gerust!

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Voor 16.30 besteld, zelfde dag verzonden! Garantie levend overkomen. 

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
HOGE KWALITEIT PRODUCTEN

Onze producten zijn getest en van de hoogste kwaliteit

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding