Mierenboerderij Zand T-Farm
39.9900

Mierenboerderij Zand T-Farm

Speciale prijs € 39,99 Normale prijs € 42,99

De Mierenboerderij Zand T-Farm. Inclusief luxe verpakking en kortingscoupon voor mierenkolonie. Of kies gelijk hieronder een mierenkolonie en voeding tegen aanbiedingsprijzen.

- +

Mierenboerderij Zand T-Farm

De T-Farm Mierenboerderij is gemaakt van hoge kwaliteit transparant plexiglas en compleet doordat nestdeel en arena geintegreerd zijn. De Farm bestaat uit twee delen. De bovenkant is een strak buitenverblijf, afgesloten met een handig deksel. De onderkant is het nestdeel. Je hebt de mogelijkheid om (op termijn) aan de arena aan beide kanten een ander nest of andere verblijven aan te sluiten, aan weerszijden zijn namelijk openingen gemaakt.

De T-Farm is geschikt voor zowel kleine als grote miersoorten, waaronder Messor en Lasius. Door het buitenverblijf bovenop kun je gemakkelijk de kolonie voeden met fruitvliegjes en suikerwater of honingdauw. Let er wel op dat dat de kolonie in het begin moet wennen aan de nieuwe omgeving en ze vanuit het nestbuisje (reageerbuisje) zich verder ontwikkelen. Het kweken van een kolonie vergt dus wat geduld.

De T-farm leveren we inclusief een zakje met de zandleemvulling, een zakje met decoratie-grindsteentjes, een pipet voor het toevoegen van vocht en uiteraard ons digitale boekje 'Mieren zijn helden'. De T-Farm is een complete mierenboerderij met geweldige uitstraling.

Materiaal

Let op, door de fabricage van het product (onder hoge druk plastic vormen), kunnen er in het plastic heel lichte streepjes of vlekjes zichtbaar zijn. Als de T-Farm gevuld is en op een beschutte plek staat, zijn ze niet meer zichtbaar en ook zijn ze niet van invloed voor het gebruik van de T-Farm.


Mierenkolonie

Vrijwel alle mierenkolonies kunnen in dit nest gehouden worden. Kies hierboven een kolonie voor de introductieprijzen!


Voedingsset

Het dieet van een Lasius mierenkolonie bestaat uit een combinatie van suikerwater, honingdauw en fruitvliegjes en bij een Messor kolonie worden daar nog zaden aan toegevoegd. Een voedingssetje is hierboven bij te bestellen.


Nest Specificaties

Breedte: 17 cm (in ronding)
Hoogte: 14 cm
Diepte: 5 cm (in ronding)
Dikte: 1,6cm (9 mm binnen in)
Aantal aansluitmogelijkheden: 2 (10mm)
Aantal kamers: 1, de mieren richten zelf in
Aantal mieren: geschikt tot 300 mieren voor de meeste soorten
Bevochtiging: houd het zand (deels) iets vochtig.
Jachtgebied arena, buitenverblijf inbegrepen: Ja
Duur vochtigheid nest: 1-2 weken, afhankelijk van aantal mieren en de omgevingstemperatuur.


Arena Kenmerken

Breedte: 18cm (in ronding)
Diepte: 8 cm (in ronding)
Hoogte: 5 cm
Bereikbaarheid: vanuit nestdeel middels opening
Afsluiting: middels deksel, volledig te openen
Zandleem: 300 gr
Siersteentjes: 100 gr

Product vragen
Hallo had even een vraagje, zit er bij het t farm product al zand en steentjes bij? zag dat je alleen de opties had om mieren te kiezen en voeding gr.

Bedankt voor je vraag. Zandleem en siersteentjes leveren we inderdaad er gratis bij. Als er nog vragen over zijn, stuur ons gerust een email.

Hoi, ik zie dat de opening van de T-farm vrij groot is, althans op foto lijkt dat zo. Is er dan geen groot risico dat er mieren ontsnappen wanneer je schoonmaakt of voedsel in het arena legt? Vriendelijke groeten,

Bedankt voor je vraag. Het klopt dat de opening vrij groot is. Zodra een kolonie tot rust is gekomen zoeken zij de weg naar boven niet meer. Het is dus geen probleem om je mierenkolonie te verzorgen. Als er zoveel mieren zijn in de T-Farm dat er ook mieren omhoog gaan, dan is dat een teken dat er uitbreiding van je set-up nodig is. Maar dat kan dus een paar jaar duren uitgaande van de start met een kleine kolonie (max 20 werksters). We hopen dat het zo duidelijk is, als er nog vragen over zijn, stuur gerust een email!

Waar plaats je het hittematje bij deze arena en is deze bij de T farm net zo effectief als bij een gipsnest

Bedankt voor je vraag. Het warmtematje is bij alle producten effectief als je deze een deel laat verwarmen. Ons advies is wel pas te doen als de kolonie flink gegroeid is, dus vanaf 50 werksters bijvoorbeeld. Je kunt hem aan de achterkant een deel van het zand laten verwarmen. Let goed op condensvorming. Als er veel condens door ontstaan, dan de mat op iets meer afstand zetten of een kleiner deel verwarmen. Als er nog vragen over zijn, mail ons gerust!

Is het mogelijk om later een messor barbarus kolonie te starten in de zelfde boerderij waar al een lasius niger kolonie leeft? Raden jullie dit aan of af?

Bedankt voor je interesse, Het combineren van mieren, van dezelfde soort als ook van een andere soort, is niet mogelijk. Elke kolonie is uniek door zijn eigen geur (feromoon). Wanneer je mieren met een andere geur combineert betekent dit dreiging voor de eigen kolonie en zal het resulteren in een gevecht tot de dood.

binnen welke termijn moeten de mieren uit de reageerbuis in de dierenboerderij geplaatst worden?

Bedankt voor je vraag. De mieren dienen zelf te verhuizen vanuit de reageerbuis in het nieuwe nestdeel. Soms gebeurt dit binnen uren, vaker kost dit weken. De reageerbuis is hun veilige nest welke ze niet zomaar verlaten. Geef de mieren de tijd en zorg ervoor dat het nieuwe nest gedeelte zo interessant mogelijk is. Beschut, goed voorzien van vocht, enz.

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding