Geef een uniek kerstcadeau!

De mier als huisdier

De mier als huisdier

Als je deze hobby wilt beginnen, wat kies je dan?


25.01.2017

Welke mierenboerderij moet ik kiezen?

Mierenboerderij

Mierenboerderij

kun je niet kiezen? Bekijk deze video met de verschillende mierenboerderijen, veel plezier!
130293
1862
119
0
315
 
 


Kies een Mierenboerderij
In een speciaal voor mieren ontwikkelde gel kun je goed zien hoe mieren met elkaar een gangenstelsel maken. De bekende merken Antquarium, Antworks, Antworld, Antfarm en ons eigen merk Mierenboerderij zijn in de categorie mierenboerderij gel te bestellen.

Wil je zien hoe een mierenkolonie zich ontwikkelt? Kies dan voor een mierenboerderij gips of een mierenboerderij zand. Het communiceren tussen mieren en het samenwerken, je bekijkt het van dichtbij. Ook zie je hoe mieren hun koningin verzorgen, voedsel aannemen en het nest inrichten. Zelfs het proces van ei tot mier, de groei van je kolonie kun je zo volgen.

Kies je mieren
Kies voor je gel mierenboerderij een mierenfamilie en voor je mierenboerderij met gips, zand of acryl een mierenkolonie. We adviseren geen mierenkolonie te plaatsen in een gel mierenboerderij. Deze omgeving is namelijk te licht voor de ontwikkeling van broed. Ook is de omgeving te licht voor de koningin. In de praktijk zullen de mieren dan niet gaan graven, maar de koningin en het broed alleen beschermen.

Verzorg je mieren
Het verzorgen van een mierenkolonie is gemakkelijk, uitgebreide informatie vind je in het boekje 'Mieren zijn helden', gratis bij elke Mierenboerderij. Geschikte producten voor voeding, verwarming en inrichting vind je in de categorie verzorging.

Nu ben je klaar voor deze nieuwe hobby. Heb je nog vragen of zoek je een specifieke mierensoort of mierenboerderij, neem dan gerust contact met ons op!

We krijgen vaak de vraag of je mieren kunt kweken in een gelboerderij. Daar is een gelboerderij niet voor geschikt! Deze is echt alleen bedoeld om het werk van mieren te observeren. Vandaar dat we daarvoor dus geen mierenkolonie aanbieden, maar alleen een groep werksters (zonder koningin).

Waarom het houden van mieren makkelijk en leuk is?
- Bekijk hoe de mierenkoningin haar kolonie start in je boerderij.
- Schoonhouden? Nee hoor, daar zorgen de mieren zelf wel voor.
- Dit huisdier neemt weinig ruimte in, het past vrijwel overal.
- Kijk zo vaak je wilt. En heb je even geen zin of tijd: dit huisdier vraagt je niets.
- Bekijk hoe de mieren samen leven, spelen en werken.
- Het onderkomen ziet er mooi uit, het is dus overal te plaatsen, ook in de huiskamer misstaat dit totaal niet. En aan gespreksstof heb je dan geen gebrek!
- En dan, last but not least: De mierenkolonie voed je gemiddeld 1 keer per week wat suikerwater, wat kleine insecten (zoals fruitvliegjes) en een paar druppels water, dat is alles! Kies je voor de gelvariant als mierenboerderij, dan hoef je zelfs geen voer en water te geven, dan ben je voor langere tijd helemaal klaar (kies dan wel voor een mierenfamilie) of combineer met een ander (donker) verblijf voor een mierenkolonie!
 

Bekijk meer video's......Videos: 26 Views: 541035 Subscribers: 6880
Mierenboerderij
Mierenboerderij is gevestigd in Apeldoorn en bestaat sinds 2009. We zijn gespecialiseerd in producten voor het houden van mieren als huisdier en we kweken onze mieren zelf. Abonneer je op ons kanaal om op de hoogte te blijven en bedankt voor het bezoeken!
Uploads
  • Mierenboerderij
  • Mierenboerderij

Mierenboerderij - 30 november speciale dag!

Yeah! De volgende Open Dag bij de Mierenboerderij staat gepland: Zaterdag 30 november 2019 - 10.00-14.00* * Speciale sinterklaasactie. Doe je bestelling vooraf online op de website en krijg een leuk kleinigheidje gratis bij je bestelling. Meer info in de video! We krijgen vaak de vraag of wij open zijn voor bezoek. We zijn een webwinkel en dus niet open voor publiek. Het is mogelijk om bij ons in de ontvangsthal een bestelling af te halen (op afspraak). We vinden het natuurlijk wel leuk om onze mierenkolonies en producten te laten zien. Daarom organiseren we Open Dagen in ons pand. Tijdens deze Open Dagen ben je van harte welkom om kennis te maken met ons, onze mieren en onze producten. Tijdens open dagen is onze showroom vrijblijvend te bezoeken en natuurlijk is het ook mogelijk een bestelling te doen en deze mee te nemen (betaling via de website of met pin). Buiten de open dagen om kun je op afspraak een bestelling komen afhalen. Abonneer je op ons kanaal en een blauw duimpje voor de moeite wordt gewaardeerd.
1087
57
5
0
17

Mierenboerderij - OPENING - Yeah!

6 April ben je welkom bij onze opening van de nieuwe locatie!
3832
166
3
0
50

BLOOPERS! Goed begin van het nieuwe jaar - Mierenboerderij

Een goed begin van het nieuwe jaar, wij hebben er zin in en beginnen met een lach! Dat klappen... je weet wel, even een klapje om de audio achteraf goed te krijgen. Wat een lol kan een klap veroorzaken, nu begrijp je waarom wij een dag nodig hebben voor het opnemen van een video. Tot de volgende... enne vergeet niet te abonneren op ons kanaal: https://www.youtube.com/c...
2890
143
3
0
28

ROBOTS? MACHINES? MIEREN en LIEFDE!? Mierenboerderij

We zijn op avontuur in Eindhoven, wat een bizarre plek was dit! Wat een bazen zijn die mieren toch. De maker van dit stukje kunst: Floris Schönfeld Duimpje omhoog als je dit ook leuk vindt en abonneer op ons kanaal: https://www.youtube.com/c...
2631
108
10
0
23

UNBOXING Base?! Mierenboerderij

Kijken jullie mee naar onze unboxing?? Zoals beloofd een nieuwe vette video (sorry voor de unfocus...#amateurs :) ) De volgende video wordt een hele bizarre! Vind je dit leuk? Check dan onze andere video's en abonneer op ons kanaal https://www.youtube.com/c...
7050
260
3
0
36

Waar is het FEESTJE? - Mierenboerderij #sinterkerstnieuw

Waar is het Feestje? Feesten jullie met ons mee? Wij hebben zin in de feestdagen, check onze website www.mierenboerderij.nl/feest tot zo!? Abonneer je op ons kanaal als je op de hoogte wilt blijven en voor het kijken van andere video's: https://www.youtube.com/c...
3126
171
9
0
47

Mierenboerderij *OPENING* nieuwbouw - UITGESTELD, NADERE INFO VOLGT!

LET OP: de opening is tot een nadere datum uitgesteld. Eind augustus blijken we nog geen water te hebben en we willen je natuurlijk wel graag een vers kopje koffie kunnen aanbieden!! ;-) Check de onderstaande link voor meer informatie: www.mierenboerderij.nl/opening Bekijk ook onze andere video's over mieren, mieren zijn HELDEN! Vergeet niet deze video te liken en te abonneren op ons kanaal.
4511
207
5
0
96

Mierenboerderij - BLADSNIJDERS - Atta

In deze video laten we ons avontuur zien van de bladsnijders mieren! Wij zijn er super enthousiast over, jullie ook? Laat het weten met een blauw duimpje omhoog. Abonneer je op ons kanaal als je op de hoogte wilt blijven en voor het kijken van andere video's: https://www.youtube.com/c...
6889
317
10
0
76

Oogstmieren, steekmieren en ? surprise

In deze video brengen we goed nieuws! Graag horen we wat jullie ervan vinden, abonneer op ons kanaal om op de hoogte te blijven!
9307
296
8
0
52
Bekijk meer video's......