Begin je eigen Mierenboerderij

De mier als huisdier

De mier als huisdier

Als je deze hobby wilt beginnen, wat kies je dan?


25.01.2017

Welke mierenboerderij moet ik kiezen?

Mierenboerderij

Mierenboerderij

kun je niet kiezen? Bekijk deze video met de verschillende mierenboerderijen, veel plezier!
131240
1869
119
0
314
 
 


Kies een Mierenboerderij
In een speciaal voor mieren ontwikkelde gel kun je goed zien hoe mieren met elkaar een gangenstelsel maken. De bekende merken Antquarium, Antworks, Antworld, Antfarm en ons eigen merk Mierenboerderij zijn in de categorie mierenboerderij gel te bestellen.

Wil je zien hoe een mierenkolonie zich ontwikkelt? Kies dan voor een mierenboerderij gips of een mierenboerderij zand. Het communiceren tussen mieren en het samenwerken, je bekijkt het van dichtbij. Ook zie je hoe mieren hun koningin verzorgen, voedsel aannemen en het nest inrichten. Zelfs het proces van ei tot mier, de groei van je kolonie kun je zo volgen.

Kies je mieren
Kies voor je gel mierenboerderij een mierenfamilie en voor je mierenboerderij met gips, zand of acryl een mierenkolonie. We adviseren geen mierenkolonie te plaatsen in een gel mierenboerderij. Deze omgeving is namelijk te licht voor de ontwikkeling van broed. Ook is de omgeving te licht voor de koningin. In de praktijk zullen de mieren dan niet gaan graven, maar de koningin en het broed alleen beschermen.

Verzorg je mieren
Het verzorgen van een mierenkolonie is gemakkelijk, uitgebreide informatie vind je in het boekje 'Mieren zijn helden', gratis bij elke Mierenboerderij. Geschikte producten voor voeding, verwarming en inrichting vind je in de categorie verzorging.

Nu ben je klaar voor deze nieuwe hobby. Heb je nog vragen of zoek je een specifieke mierensoort of mierenboerderij, neem dan gerust contact met ons op!

We krijgen vaak de vraag of je mieren kunt kweken in een gelboerderij. Daar is een gelboerderij niet voor geschikt! Deze is echt alleen bedoeld om het werk van mieren te observeren. Vandaar dat we daarvoor dus geen mierenkolonie aanbieden, maar alleen een groep werksters (zonder koningin).

Waarom het houden van mieren makkelijk en leuk is?
- Bekijk hoe de mierenkoningin haar kolonie start in je boerderij.
- Schoonhouden? Nee hoor, daar zorgen de mieren zelf wel voor.
- Dit huisdier neemt weinig ruimte in, het past vrijwel overal.
- Kijk zo vaak je wilt. En heb je even geen zin of tijd: dit huisdier vraagt je niets.
- Bekijk hoe de mieren samen leven, spelen en werken.
- Het onderkomen ziet er mooi uit, het is dus overal te plaatsen, ook in de huiskamer misstaat dit totaal niet. En aan gespreksstof heb je dan geen gebrek!
- En dan, last but not least: De mierenkolonie voed je gemiddeld 1 keer per week wat suikerwater, wat kleine insecten (zoals fruitvliegjes) en een paar druppels water, dat is alles! Kies je voor de gelvariant als mierenboerderij, dan hoef je zelfs geen voer en water te geven, dan ben je voor langere tijd helemaal klaar (kies dan wel voor een mierenfamilie) of combineer met een ander (donker) verblijf voor een mierenkolonie!
 

Bekijk meer video's......Videos: 24 Views: 542398 Subscribers: 6890
Mierenboerderij
Mierenboerderij is gevestigd in Apeldoorn en bestaat sinds 2009. We zijn gespecialiseerd in producten voor het houden van mieren als huisdier en we kweken onze mieren zelf. Abonneer je op ons kanaal om op de hoogte te blijven en bedankt voor het bezoeken!
Uploads
  • Mierenboerderij
  • Mierenboerderij

Mierenboerderij - OPENING - Yeah!

6 April ben je welkom bij onze opening van de nieuwe locatie!
4031
170
3
0
53

ROBOTS? MACHINES? MIEREN en LIEFDE!? Mierenboerderij

We zijn op avontuur in Eindhoven, wat een bizarre plek was dit! Wat een bazen zijn die mieren toch. De maker van dit stukje kunst: Floris Schönfeld Duimpje omhoog als je dit ook leuk vindt en abonneer op ons kanaal: https://www.youtube.com/c...
2700
110
10
0
23

UNBOXING Base?! Mierenboerderij

Kijken jullie mee naar onze unboxing?? Zoals beloofd een nieuwe vette video (sorry voor de unfocus...#amateurs :) ) De volgende video wordt een hele bizarre! Vind je dit leuk? Check dan onze andere video's en abonneer op ons kanaal https://www.youtube.com/c...
7362
265
3
0
36

Waar is het FEESTJE? - Mierenboerderij #sinterkerstnieuw

Waar is het Feestje? Feesten jullie met ons mee? Wij hebben zin in de feestdagen, check onze website www.mierenboerderij.nl/feest tot zo!? Abonneer je op ons kanaal als je op de hoogte wilt blijven en voor het kijken van andere video's: https://www.youtube.com/c...
3176
171
9
0
47

Mierenboerderij *OPENING* nieuwbouw - UITGESTELD, NADERE INFO VOLGT!

LET OP: de opening is tot een nadere datum uitgesteld. Eind augustus blijken we nog geen water te hebben en we willen je natuurlijk wel graag een vers kopje koffie kunnen aanbieden!! ;-) Check de onderstaande link voor meer informatie: www.mierenboerderij.nl/opening Bekijk ook onze andere video's over mieren, mieren zijn HELDEN! Vergeet niet deze video te liken en te abonneren op ons kanaal.
4542
209
5
0
96

Mierenboerderij - BLADSNIJDERS - Atta

In deze video laten we ons avontuur zien van de bladsnijders mieren! Wij zijn er super enthousiast over, jullie ook? Laat het weten met een blauw duimpje omhoog. Abonneer je op ons kanaal als je op de hoogte wilt blijven en voor het kijken van andere video's: https://www.youtube.com/c...
7020
318
10
0
75

Oogstmieren, steekmieren en ? surprise

In deze video brengen we goed nieuws! Graag horen we wat jullie ervan vinden, abonneer op ons kanaal om op de hoogte te blijven!
9446
299
8
0
53

Mierenboerderij - Mierenvlog??

Bedankt voor alle positieve reacties op onze video! We zijn druk bezig om de bladsnijders te regelen, dit kan een aantal maanden duren! Check onze nieuwste video, klaar voor een leuke verrassing? Abonneer op ons kanaal om nog veel meer video's terug te kijken en in de toekomst te zien: https://www.youtube.com/s... Webshop: www.mierenboerderij.nl Facebook: https://www.facebook.com/...
8656
1290
19
0
245

Mierenboerderij - Winterrust en temperatuur - Verhuizing Messor kolonie naar Major Mierenboerderij

Uitleg hoe om te gaan met de winterrust van mieren en wat te doen met temperatuur. Inclusief close-up beelden van een Messor kolonie die verhuist naar een Major Mierenboerderij! Abonneer op ons kanaal om nog veel meer video's terug te kijken en in de toekomst te zien: https://www.youtube.com/s... Webshop: www.mierenboerderij.nl Facebook: https://www.facebook.com/...
16232
433
11
0
125
Bekijk meer video's......